Poedercoat & industrieel

Poedercoaten & industrieel spuitwerk

Naast autoschadeherstel en meubelspuiten beschikken wij ook over de benodigde kennis en apparatuur voor poedercoaten en industrieel spuitwerk. Dit doen wij op onze verstiging aan de Answorthstraat, Albert Kip Industrieel & Poedercoat BV.

Poedercoaten

Corrosiewerend
Kleurencombinaties mogelijk
Krasvast
Slagvast

Poedercoaten is een milieuvriendelijke manier om producten optimaal te beschermen tegen corrosie of te voorzien van een kleur.

Lees meer over de werking van poedercoaten

Poedercoaten is het aanbrengen van een coating(verf) in poedervorm. Geen water of oplosmiddel is nodig om de verf aan te brengen. Hierdoor is deze vorm van coaten duurzaam en kwalitatief gecontroleerd goed. Poedercoating wordt met lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. Doordat tijdens het spuiten de poederverfdeeltjes electrostatisch geladen worden hecht het zich aan alles waar het de lading weer kwijt kan raken.

Dit klinkt ingewikkeld, maar we kennen het allemaal: wrijf een opgeblazen ballon langs een trui en het blijft vervolgens hangen aan het behang op de muur.

Met poedercoaten gebeurt hetzelfde alleen maken we gebruik van een electrostaat die statische lading opwekt. Door de lucht en poedercoating hier langs te bewegen krijgen de poederdeeltjes lading. De producten die gespoten moeten worden zijn geaard, zodat de lading daar makkelijk kan verdwijnen. Net als met een ballon blijven de poedercoatdeeltjes dan kleven aan het product.

Na het aanbrengen gaan de producten in een oven en worden de producten verwarmd. Bij ongeveer 100°C smelt de poedercoating en gedraagt het zich als normale verf; het vloeit en wordt een gladde laag. Hiermee zijn de eigenschappen nog niet bepaald. Poedercoatings zijn (in de meeste gevallen) 2-componenten coatings, die pas met elkaar gaan reageren boven de 150-200°C (moffelen). Na ongeveer 12-20 minuten op deze temperatuur te zijn geweest, is de coating volledig gereageerd en heeft het alle gewenste eigenschappen. Na afkoelen is het product dan ook direct klaar voor gebruik of verdere bewerkingen.

Industrieel spuitwerk

Alle soorten materialen mogelijk
Goede esthetische uitstraling

Met industrieel spuiten (natlak) krijgt u uw oude producten weer als nieuw! Van keukens en stoelen tot buitenlampen. De voordelen van industrieel spuiten:

 Snelle levering
Alle RAL kleuren mogelijk
Flexibel
 Enkel stuks en kleine series

Direct regelen

Neem contact op